Barion Pixel
Ha most kezdőként állsz neki a hordozásnak, ne ijesszen meg az információ hatalmas mennyisége, igyekszünk a segítségedre lenni pár hasznos tippel a hordozók fajtáit illetően. Fontos, ne add fel, mert a babák hordozásra születtek.
Melyik a neked és babádnak a legmegfelelőbb eszköz?
A hordozóeszköz választáskor rengetegszer hallja az ember azt a kifejezést, hogy ortopédiailag helyes legyen az „eszköz”!
A legtöbb bababoltban kapható kengurukat és megtévesztően csatosként is emlegetett merev falú hordozókat semmiképpen sem ajánljuk!!                  Miért? A kenguru merev fala nem képes pontról pontra támasztani a csecsemő még éretlen, fejlődésben lévő C formájú gerincét és kiegyenesíti azt. A kisbaba teljes súlyával a lágyékára nehezedik, mivel nincs meg a térdtől térdig alátámasztás sem, ami biztosítja a kényelmes pozíciót. Kivitelezhetetlen a terpesztett guggoló lábtartás, ami a csípőfejlődés szempontjából is problémát jelent. Kifelé hordozás pedig egyáltalán nem ajánlott, hiszen homorításra kényszeríti a baba gerincét, nem valósítható meg a térdtől térdig alátámasztás, illetve ha a babát túl sok inger éri, nem tud elbújni a külvilág elől és folyamatos stressz éri.
A fej-nyak-törzs szakasz helyes megtámasztása alapvető követelménye egy jó hordozóeszköznek.
Minden újszülött a magzati létben való testhelyzetét veszi fel automatikusan életének első időszakában. Ilyenkor a a gerincoszlop ” C ” betűre hasonlító formát mutat. A mozgás elkezdésével, az aktív izommunka bekapcsolódásával egyidejűleg elkezdenek kialakulni a gerinc fiziológiás görbületei.

0-3 hónapos korig ezért szoktuk ajánlani Möbius rugalmas kendőinket, ami a baba testét körbeöleli. Teljesen rugalmas az anyaga, hogy ne akadályozza az újszülöttet a légzésben, ne vágjon be a hajlatoknál. Elől hordozáshoz ajánljuk, mert a hordozó személlyel szemben kell lennie a babának és mozgás közben is teljesen hozzá kell simulnia a hordozó személy mellkasához. 3 rétegben szükséges kötni, a megfelelő tartás érdekében.

Anyagösszetétel: 95% biopamut (GOTS) 5% elasztán Méretei: hossza – 5 méter szélessége – 60 cm
Mindkét oldalán köthető, így lehet dekoros vagy egyszínű,megerősített rugalmas dekorának köszönhetően valóban bírja a 9 kilós babát is.
Az elől hordozás súlybéli határa 7 kg !!
Karikás kendő az adu ászunk, tényleg tökéletes gyermekágyas, növekedési ugrásos, fogzásos, nyűgös babához. Ideális babahordozó eszköz már egészen újszülött kortól használható. Ez egy kezdő darab is lehet, ugyanis az alhasat szabadon hagyja, gyors és praktikus, szoptatásbarát, akár tandemezve a nagyobb babával is, hiszen a másik mell is szabadon marad. Ez az az eszköz, amit akár ülve is fel lehet kötni, ezért sokan már a szülés után rögtön használják.
Feszesen támaszt, sok apró sávban meghúzva segíti a baba testtartását.
Könnyebb megkötni, mint egy hosszú kendőt. Körbeöleli a babát. Egy rövidebb, egyik végén két karikával ellátott kendő. Féloldalas hordozó, ezért hosszútávú, illetve rendszeres hordozás esetén a szülő és a gyermek érdekében is ajánlott váltogatni az oldalakat. Gyorsan felvehető, használata gyorsan elsajátítható. Mérete könnyedén állítható. Leginkább  elől vagy csípőn hordozásra használatos. Max.teherbírása 15 kg.
Méretei: hossza 1,8 méter, szélessége  60 cm
Hosszú kendő: Ideális babahordozó eszköz már egészen újszülött kortól használható. Körbeöleli a babát. Elöl-, háton- és csípőn hordozásra is tökéletesen alkalmas,abszolút támogatja az anatómiailag helyes hordozást. Minden pozícióban többféle kötés is létezik, ami hozzájárul, hogy megtaláljátok a számotokra legkényelmesebb, legjobb megoldást. Állíthatósága verhetetlen: mindig tökéletesen igazodik a hordozó és a hordozott méreteihez. Helyes használatának elsajátítása gyakorlást igényel. Ugyanakkor a tanulásba fektetett idő busásan megtérül a kendő által kapott kényelem és kihasználhatóság miatt. Méretei: hossza 5 méter, szélessége  60 cm

 

Möbius Newborn -Újszülött csatos hordozó  Ha a legkisebbeknek keresel csatost, ez a te eszközöd, mivel újszülött kortól 1 -1,5 éves korig használható.Ez egy olyan eszköz ami a legjobban utánozza a kicsik számára a kendő kötést, de a szülőknek gyors és praktikus csatos megoldását adja. Ideális lehet azoknak, akik félnek a kendő kötésétől, vagy apukáknak akik szívesen hordoznának de kendőzni nem szeretnének.  Nincs átcsatolási lehetőség, ez csak kisbabáknak való hordozóeszköz. A newborn hordozó vállpántja, a derék részbe csatlakozik, a babák lába alatt, ezzel utánozva a legoptimálisabb kendőkötést a kicsik számára, ahogy anyaga is egy finom könnyen idomuló a picik testéhez jól simuló anyag.  Möbius csatos hordozónk kívül -belül 100% pamut waffel kendőből készülnek.

A  Möbius csatos hordozói mind vertikálisan, mind horizontálisan követik a baba növekedését állíthatóságukkal, biztosítva minden életszakaszban a legmegfelelőbb támasztást.
Általában 3-4 hónapos korukra a babák, már aktívan forgatják a fejüket, a kis kezeiket is elkezdik felfedezni, vannak akik már forognak, kúszással próbálkoznak. Ebben az időben már érdemes új felhelyezési módot, vagy új hordozóeszközt használni, amiben a kis kezek már szabadabbak, nézelődni is tud a „kis utas”. A végtagok szabadabb mozgása mellett azonban a gerinc védelme meg kell, hogy maradjon. Ha elalszik a baba, a fejét mindenképp kell tudnia tartani az eszköznek. Arra is figyelni kell, hogy a hordozó térdhajlattól, térdhajlatig alátámassza a combokat.
Ha kiválasztasz egy gyönyörű kendőt az oldalunkról, már csak azt kell eldönteni, hogy milyen hordozót varrjunk neked belőle.
A kiválasztott kendőből tudunk készíteni:
– 3:1-ben csatos hordozót
– Baby 3:1-ben csatos hordozót
– Kendőszárú hordozót csatos derékkal
– Kendőszárú hordozót megkötős derékkal
– Onbu
– Pántrágókát / pántvédőt
– Hordozó táska: sávoly anyagból készítjük, kendő dekorral.
Möbius csatos hordozóink kívül -belül 100% kendőből készülnek. Hordozóink belső oldala egyszínű Colimacon kendő.
Derék és vállpántok 100% pamut sávolyszövésű magas kopásállóságú igazán strapabíró anyagból készülnek, Duraflex csatok és hevederek felhasználásával. Jól párnázottak. Vastag derékpánt csatja két oldalra húzható, hogy a derekat, a keresztcsontot és a méhet tehermentesítsük a baba súlyától. Felső létracsat rejtett, a kis kezek és éhes babaszájak elöl, így a hordozó személy könnyen tudja állítani, de a baba elől rejtve marad a csat. Max terpesz 53-55cm, max magasság középen mérve 43 cm. Alaptartozék az alvócsuklya.
Möbius 3:1-ben csatos hordozó: Csatosaink nagy előnye az átalakíthatóság.
Egy eszköz megvételével valójában 3 eszközt kapnak a vásárlók, hiszen a csatos magassága és terpesze fokozatosan állítható így a babához igazítható 4 hónapos kortól egészen a hordozós kor végéig. Kisbabáknak derékba csatlakozási lehetőség, hogy a kicsik gerincét maximálisan tehermentesítsük. Nagyobb ülni tudó babáknak bodyba csatlakozási lehetőség és a már járni tudóknak onbuvá alakítható a derékpánt kiiktatásával.  Ami az igazi kis örök mozgók, le fel kéredzkedők cipelésében igazi kincs.
A Baby csatos és a sima 3:1-ben között a max. terhelhetőségnél nem a baba súlya, hanem a centik döntenek.
Alapjában véve szabása minden ugyanaz a két eszköznek, csak a Baby csatos sokkal kisebb babánál is használható már .
Baby 3:1-ben csatos hordozó: Ha a legkisebbeknek keresel csatost hosszú távra, ez a te eszközöd, mivel 2 hónapos kortól 3 éves korig használható. Állítható magasság és terpesz. Max. terpesz 43cm, max. magasság középen mérve 36cm . Min. terpesz 20 cm, min. magasság középen mérve 26cm.
Videó a használatához:
Kendőszárú hordozó csatos vagy megkötős derékkal: A kendős félcsatos egyszerű és könnyed megoldás a babák újszülött kortól( 2 hónapos kortól 3 éves korig) hordozására. A kendős hordozó megfelelően támasztja a babát és a párnázott részeknek köszönhetően az eszköz, a baba súlyát  teljesen eloszlatja a hordozószemély testén. Az eszköz alkalmas elöl hátul és csípőn hordozásra. Vállnál párnázott, terülő kendős szárat és csatos derékpántot adunk. Rendelhető csatos derékkal vagy megkötős derékkal. A kendőszárak egyszínű sávoly anyagból készülnek. Az eszköz pontról pontra állítható magassággal és terpesz szélességgel készül ,x -boxokkal és erősített varratokkal. Az eszköz a babának a kendő élményét, a hordozónak egy csatos kényelmét adja. Ezt a hordozót nem lehet onbuvá átalakítani.
Möbius 2:1-ben csatos hordozó:  A már stabilan ülni tudó gyereket szolgálja ki a hordozós kor végéig ez az eszköz. Együtt nő a babával és mozgás fejlődését, mozgás igényét figyelembe véve onbuvá alakítható. Anyaga 100% pamut, sávoly szövéssel. Rendelhető egyszínű vagy dekorral díszített változatban. Váll és derékrésze jól párnázott stabilan tart és kíméli az hordozó személy derekát. A baba súlyát fenék és comb részre vezeti le, így a nagy súlyú baba is, szinte észrevétlenül hordozható benne. Magassága 3 fokozatban állítható cipzárral . Terpesze fokozatosan állítható tépőzárral és behúzó zsinórral. Terpesze max. 55 cm.
Onbu: Csak vállpántokkal rendelkező hátizsákszerű hordozóeszköz. Készíteni tudjuk sávoly anyagból dekorral vagy kendőből. Totyogós kortól használható vagy ha jön a testvér és nem szereted ha nyomja a derékpánt a pocakot ez a tökéletes megoldás. Kis helyen elfér így tökéletes ha csak be kell lökni a táskába egy hurcit mert az mindig jól jön. Állítható terpesz és magasság. 20 kilóig használható, max terpesz 60 cm. Magassága cipzárral és ültetési magassággal állítható . Az onbu esetében egyedi megrendelésre készítünk hozzá alvócsuklyát felár ellenében. Csak háti hordozásra ajánljuk.
A hordozókat normál csatos derékpánttal készítjük, ha ettől eltérőt szeretnél kérlek jelöld be. pl. Xs derékpánt: köldöknél 75 cm alatt vagy.
Ha apa is szeretne hordozni majd ezzel az eszközzel, anya derékméretét kell figyelembe venni, mert apának nincs méhe amit a párnázásnak kímélni kellene.
Pántrágóka: Célja, hogy megvédje a hordozó pántját, csatját. Gyerekek nagyon szeretik rágcsálni. Használatával  kíméled a hordozód,mert nem kell olyan gyakran mosnod, mert elég ha csak a pántvédőt/pántrágókát leveszed és csak azt mosod ki. Patentos, így át tudod rakni autós hordozó pántjára, vagy bármilyen hordozó eszközre. Lehetőség van rendelni a hordozó kendő anyagából itt…de ha más kendőből szeretnél akkor itt tudod ki választani. Pántrágóka | Möbius-fashion (mobius-fashion.com)
Hordozó táska: sávoly anyagból készítjük, kendő dekorral.
Hordozóinkat megrendelésre készítjük: elkészülési idő 2-3 hét. Ha nem találsz számodra megfelelő kendő mintát, akkor lehetőség van rendelni kendőket minden hónap 15.-ig.
Végezetül ne feledkezzünk meg a picurka lábakról sem. Fontos, hogy ne szűk rugdalózóba hordozzunk, legyen bőséges helye a lábaknak, hogy a mozgást és keringést véletlenül se akadályozzuk. A kis csomagok az ölelkezős felfedezés során minden esetben a hordozó személy felé nézzenek, mert a hordozás nem csak az ortopédiailag helyes praktikumról szól, hanem a gyakran ijesztő újdonságok elöli menedéket is biztosítja.   Ha a fent leírtak szerint, életkornak megfelelő anyagú, méretű hordozóeszközt választunk, aminek felhelyezéséhez szakértő segítséget kérünk, minden túlzás nélkül életünk legszebb percei közé varázsolhatjuk a hordozás perceit!
Petricsevics Krisztina, gyógytornász
Hordozáshoz bőséges gyerekruha választékot találtok oldalunkon, nézzetek szét: animalskidcollection | Animals Kid Collection

Ha szeretnél hordozót de még bizonytalan vagy. Ha nem tudod melyik márka a legjobb nektek. Akkor érdemes előtte kipróbálni! Ha egy konkrét időpontra szeretnéd a vándor hordozónkat,(pl. nyaralás,túrázás, esküvő), kérjük megjegyzésben írd be nekünk a dátumot, és igyekszünk arra az időpontra hozzátok juttatni. A Möbius vándorok ezt a célt szolgálják .

Minden Möbius vándor hordozó, minden családnál  1 hetet tölthet el.Rendeld meg: Möbius Vándor | Möbius-fashion (mobius-fashion.com)

Hordozásra FEL!
Minden termékünkről hasznos videókat találtok a Youtube csatornánkon Möbius – YouTube
Ha bármi kérdésetek van, keressetek minket bátran.
+36303899035
Szabó – Fige Tímea